БСП на консултации с партията на Слави, търсят общи приоритети

https://www.24chasa.bg/novini/article/10018332 www.24chasa.bg
Председателите на двете партии Корнелия Нинова и Тошко Йорданов се ръкуват преди срещата. СНИМКА: Велислав Николов

"Има такъв народ" направи третата поред консултация с парламентарните сили

БСП и "Има такъв народ" се срещнаха в парламента за консултации и търсене на общи приоритети, по които левицата да даде подкрепа за следващо правителство, изготвено от партията на Слави Трифонов.

"Изразяваме задоволство в желанието на двете страни да има някакъв диалог. Осъзнаваме своята отговорност за съставяне на правителство. Нашето желание е да говорим за политики, за приоритети и се надяваме, че всички партии ще надмогнат своите лични интереси и ще говорим за национални интереси", с тези думи към ръководството на БСП започна срещата зам.-председателката на парламента Виктория Василева. Тя призова левицата да поговорят за приоритети за страната и да потърсят къде двете партии имат покритие и къде разминаване. 

Само диалог и разговори ще помогнат за решаването на казуса около формирането на следващо правителство, заяви председателката на социалистите Корнелия Нинова. "Поздравяваме ви за този ход. Имаме нужда от работещ парламент", каза още тя и добави, че левицата търси решения на социални проблеми като нарастващата бедност и неравенство. Нинова поиска да се обсъди и подготовката на бюджета на страната за следващата година, както и детайли по плана за възстановяване, по който България очаква 12 млрд. лв. европомощ.

"Стоят пред нас и дългосрочни теми за решаване. Това минава през сериозни разговори", добави Нинова.