Вероника Имова, ВСС: Обидно е, че не сме поели въжето от правосъдния министър

https://www.24chasa.bg/novini/article/10023051 www.24chasa.bg
Членовете на ВСС Боян Магдалинчев, Вероника Имова и Гергана Мутафова представиха напредъка по проекта за Единната електронна система на съдилищата. СНИМКА: Николай Литов

"Конституционният съд да реши дали сме прави. Нужно е повече взаимно уважение и толерантност между институциите. Политиците говорят, че предложението на правосъдния министър е тест за лоялност. Поставят условия - или отстранявате главния прокурор, или си отивате. Ако е така, по-добре да си тръгна, но не да ми отправят така въпроса", каза председателстващият Висишя съдебен съвет Боян Магдалинчев по повод заседанието на парламента в петък, когато съдебните кадровици бяха подложени на атака заради отказа им да разгледан предложението на Янаки Стоилов за отстраняване на главния прокурор.
"Обидни са репликите, че не сме поели въжето, което ни е дал правосъдният министър. Предложението му нямаше юридическа стойност. В него има съждения и оценки", каза и колежката му Вероника Имова, която също е избрана от Народното събрание за член на ВСС. Тя се обяви против закриването на специализираното правосъдие, но предвид политическата воля за това призова парламента да помисли добре за висящите дела и за специални отдели към Софийския градски съд, които да гледат подобни дела.