Минеков отказал да е министър

https://www.24chasa.bg/novini/article/10026804 www.24chasa.bg
Велислав Минеков

Служебният министър на културата Велислав Минеков е получил покана от "Има такъв народ" за участие в бъдещия кабинет, която засега е отказал. Това съобщи той в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТВ1.

"Имаше покана, но не беше направена по най-добрия начин. Освен това някак си тази покана беше в неизвестността, кои ще бъдат, кой ще е премиер и засега съм отказал. Засега, защото поканата не беше с подробности по отношение на какво, как да се направи, какъв ще бъде кабинетът, какви ще бъдат неговите задачи, изисквания към министерството", заяви Минеков.

На въпрос на водещия има ли възможност да преосмисли решението си, Минеков отвърна "Ако кажа не - ще успокоя цял набор престъпници, ако кажа да - ще кажат аа, този мечтае да бъде министър".

Той добави, че не е поставял условия на "Има такъв народ", тъй като изобщо не се е стигнало до такъв разговор.
"Много се изморих. Аз изморих и министерството, и служителите, и всички, те са в тежко напрежение. Ще се наложи да им давам отпуски, защото изгарят бушони" - казва още той в интервюто. 

Информацията е сред малкото официални за проектоучастниците в ревизирания кабинет на "Има такъв народ", след като Слави Трифонов оттегли първото си предложение, направено на 12 юли - денят след предсрочните парламентарни избори. 

Политически и граждански активист, критик на ГЕРБ, Бойко Борисов и Вежди Рашидов, бивш член на партията на Меглена Кунева - това са част от биографичните данни за скулптора Велислав Минеков, син на скулптора Величко Минеков. Проф. Минеков бе част от "Отровното трио" (заедно с пиара Арман Бабикян и адвоката Николай Хаджигенов) - групата, станала лице и организатор на протестите с искане оставката на кабинета на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Минеков бе всяка вечер на площада и често прави изказвания от своеобразната трибуна. Няколко месеца по-късно той спря да се появява публично с Бабикян и Хаджигенов, като това се случи, след като групата влезе в преговори с "Изправи се.бг" на Мая Манолова за общо явяване на изборите. През февруари тази година в предаването на Сашо Диков Минеков разкри, че причината за оттеглянето му е, че той не иска да е политически ангажиран, защото иска да остане гражданин, пише "Дневник".