Китай ще повиши мерките за безопасност в градските метролинии

https://www.24chasa.bg/novini/article/10031776 www.24chasa.bg

Китайските власти съобщиха в понеделник, че са необходими повече усилия за подходящото прилагане на мерките за безопасност в градските метролинии в цялата страна.

Темата беше дискутирана на видео заседание с представители на Държавния съвет на Китай, Министерството на извънредните ситуации, Министерството на транспорта и Държавния щаб за борба с наводненията и сушата.

Местните власти и звената, опериращи метролиниите, трябва да обърнат особено внимание на безопасността в метрото, да приложат мерки за контрол на наводненията и реагират бързо при ранни предупреждения, подчертаха участниците в срещата.

При извънредни ситуации, природни бедствия и други заплахи, опериращите метрото звена трябва да спрат отчасти експлоатацията на някои участъци или цялата мрежа в съответствие с наредбите, като своевременно активират плановете за действие при непредвидени ситуации.

Що се отнася до настоящия сезон на наводненията, на срещата беше подчертано, че трябва да се повиши безопасността на движението и наблюдението в реално време на ключови пътни участъци, мостове, водостоци и надлези.