Делото срещу Нено Димов ще се гледа в Перник (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10031937 www.24chasa.bg
Нено Димов СНИМКА: Архив

Нено Димов е 39-ят обвинен в корпуция

Делото срещу бившия екоминистър Нено Димов ще се гледа в съдебната палата в Перник, съобщи ръководителят на специализираната прокуратура Валентина Маджарова. 

Протестът срещу него е заради миньорската криза в Перник, по обвинение за умишлена безстопанственост и за източване на язовир Студена. 

Делото срещу Нено Димов ще се гледа в Перник (Видео)

Заедно с него на съд отива и бившата кметица на Перник. 

Причината спецпрокуратурата и спецсъда да изберат Перник е, че повечето от свидетелите -156 души, са оттам, както и, че служителите на Перник са ощетени. 

"Бившият екоминистър е 39-ят обвинен за корпуция по високите етажи тази година. 7 са влезлите в сила присъди за този период", каза още Маджарова без да обявва имента им. 

Третият обвиняем заради водната криза в Перник, бившият шеф на ВиК-то в града Иван Витанов се разследва от окръжната проуратура в Перник по друго съдебно производство. 

Разследването по случая с източването на язовир Студена отне година и половина, до влизането на делото в съда.

Маджарова посочи още, че раседването срещу президентския секретарият Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков продължава. Те са обвинени в търговия с влияние, но към делото беше приобщен и докладът на ОЛАФ за джиповете, купени от МВР.

Маджарова отказа да каже кой прокурор ще работи по сигнала на Рашков срещу Иван Гешев. Той избра между 8 души на случаен принцип и работи в отдел антикорупция.