Безжичните камери за видеонаблюдение изместват аналоговите устройства

https://www.24chasa.bg/novini/article/10031952 www.24chasa.bg
Източник: Pixabay

В нашия съвременен дигитален свят все по-малко се използват аналогови устройства. Независимо дали става дума за аналогови часовници, охранителни системи или обикновени камери за видеонаблюдение, бъдещето е тук и то ни насочва все повече към дигитални безжични устройства, свързани посредством wi-fi или bluetooth.

Под безжични се подразбира не толкова как се захранва камерата, а по-скоро как тя кореспондира, как тя, така да се каже, “говори” и предава записите си. Това може да стане посредством WiFi с IP или през GSM мрежа. Камерите за видеонаблюдение по своето захранване също могат да бъдат жични и безжични, като, ако са безжични, то често е необходимо наличие на силна батерия с голям капацитет, която може да издържи часове.

Безжични камери за видеонаблюдение - предпочитани все повече пред аналоговите

В последните години все повече хора се насочват към този вид мини охранителна система. Все по-назад остават аналоговите устройства за видеонаблюдение, като това до голяма степен се дължи на множеството предимства, които този вид технология предлага.

Разбира се, трудно е да се прогнозира кога точно старите методи за охрана и направа на цялостна охранителна система ще бъдат напълно изместени от модерните безжични, мобилни, високотехнологични устройства, но това време е все по-близо.

Предимствата на подобен вид камери за видеонаблюдение

С една покупка Вие получавате в комплект устройство, в което се съдържа всичко необходимо за качествен видеоконтрол на избрания от Вас обект. Ето малка част от предимствата, които подобен вид камери предоставят:

- Тези модерни устройства в повечето случаи съхраняват видеото на облачен сървър или на техен дата-носител, като например на Micro SD карта;

- Лесен монтаж - не е необходимо да наемате специалист, който да Ви помогне при монтирането на подобен тип устройства;

- Всичко необходимо в един комплект - поръчвате, отваряте и монтирате, не ви трябва нещо допълнително;

- Смарт-нотификации при настъпване на промени в охраняваната от Вас площ;

- В повечето артикули от този тип има и вграден микрофон;

- Лесен достъп за преглед на видео и аудио през Ваш компютър и дори смартфон;

- По-високият клас устройства дори предлагат т.нар. Facial recognition, или лицево разпознаване.

Този вид техника за видеонаблюдение е абсолютен хит в последните години, използва се за какво ли не - за наблюдение на бебета, котки, кучета и други домашни любимци, наглеждане на възрастни хора, наблюдение за коректното изпълнение на професионалните ангажименти на персонал и т.н. Особено полезни са и при разрешаването на спорове с клиенти в търговски центрове и обекти.