Борисов: Днес чухме и в парламента, че служебните министри са далавераджии (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10032136 www.24chasa.bg

Това, което говорихме досега, го чухме днес в парламента - че министрите на служебното правителство са далавераджии, че Христо Иванов иска постове. Това коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с привърженици на партията в Пловдивско, излъчвана на живо във фейсбук.

Борисов подчерта, че е забранил на ГЕРБ да се докосват до протестните партии. Ние искахме да сме на хиляди километри, тъй като цялата им борба е за министерски постове, пари и власт, каза той.

Трите критики на Стефан Янев към ГЕРБ пък били най-голямата реклама на партията. Първата е даването по 50 лв. на пенсионерите. "По време на ковид кризата всички пенсионери имат едни и същи потребности, като свърши ковид кризата, да преизчисляват пенсиите, да правят каквото искат", коментира експремиерът. Втората е за Севера и Северозапада - защо сме правили Хемус, Ботевград, Враца - Монтана- Видин магистрала - защото Северът е зле. И третата - защо сме подпомагали бизнеса с безвъзмездни пари. Целият свят го е правил, заяви Борисов.

А първото, което искали да направят ИТН и "Да, България", е да фалират ББР. "Слави се отказа, защото не могат да я откраднат и сега битката е как да я източат. С подставени фирми уж за ИТ ще дават по 5-10 млн., в един момент ще източат няколкостотин милиона и няма да ги върнат", коментира още лидерът на ГЕРБ. 

Той разкритикува и поправките в Плана за възстановяване и устойчивост -1 млрд. лв. са предвидени за соларни паркове, а народът нямал нужда от това.

Въпреки това лидерът на ГЕРБ заключи, че е по-добре да се "скалъпи" някакво правителство, колкото и да е лошо, отколкото нови избори.

  Преди това няколко членове на партията, сред които кметът на Стамболийски и родители му, разказаха как домовете им са били претърсвани без заповеди в дните преди изборите по подозрения, че били замесени в търговия с гласове. "Това е новата реформа на съдебната власт на Христо Иванов", коментира Борисов. Той се опасявал, че подобни гаври можело да продължат.