ГЕРБ: Рашков привиква директори на училища да обяснят за кого са гласували

https://www.24chasa.bg/novini/article/10032303 www.24chasa.bg
Николина Ангелкова и Тома Биков от ГЕРБ СНИМКА: Митьо Маринов

Директори на училища и детски градини в софийска област сигнализирали на ГЕРБ, че са привиквани в полицейски управления, за да дават обяснения за кого са гласували и дали са агитирали за партия на 11 юли. Това били 25 учители от Самоков, Ихтиман и Костинброд, съобщиха от ГЕРБ пред журналисти в парламента.

"Къде е тайната на вота? Нали изборите свършиха? За какво продължават тези разпити? Хората са притеснени. За пръв път са подлагани на такава тежка репресия. В София-област има 97 директори на училища и 83 директори на детски градини. Всички те ли ще бъдат привиквани, докато са в отпуск, за да дават обяснения", каза Николина Ангелкова. Тя самата получила сигналите от учителите.

"Става въпрос за български учители. Не става въпрос за някакви купувачи на гласове или за хора, които са нарушавали закона. Те за пръв път в живота си биват извикани в полицейско управление и биват разпитвани като престъпници по заповед на Бойко Рашков, подчертавам 2 седмици след изборите", каза Тома Биков. От партията обаче не можаха да отговорят откъде идва връзката им с привиканите на разпит и защо са сигнализирали партията.

Всички въпроси около тези разпити от ГЕРБ ще ги зададат на Рашков още следващата седмица, посочиха от партията. "Ще търсим отговорност от този човек. Това е изцяло по негово нареждане", каза Биков.