ИТН се надяват парламентът да работи дълго, за да има време за реформи

https://www.24chasa.bg/novini/article/10032436 www.24chasa.bg
Радостин Василев от "Има такъв народ". Снимка Архив

46-ото Народно събрание да има по-дълъг живот от 45-ия парламент, за да има време да се направят реформи. Такава надежда изразиха от “Има такъв народ” в началото на срещата им с БСП днес, на която експертите от двете формации ще объждат съдебната реформа.

Това е поредната експертна среща. Целим да запознаем предимно останалите парламентарни групи с цялостната ни политика в различните сектори, за да може, когато се взема решение за подкрепа, всички парламентарни сили да са наясно какви промени предлагаме, каза в началото на срещата Радостин Василев от ИНТ. Той припомни, че в 45-ия парламент, който работи рекордно кратко, той бе шеф на парламентарната правна комисия. Тогава времето не стигнало, за да се направи нещо в различните сфери, но гласуваните промени в Изборния кодекс довели до едни много по-честни избори.

 Надявам се хоризонтът на това Народно събрание да е по-дълъг. Тази среща е свързана с един от най-кризисните сектори и е обект на изключителен обществен интерес, продължи той. Василев разказа, че промените, които ”Има такъв народ” предлагат по отношение на съдебната власт, са разработени от екип от 15 души от партията.

В понеделник среща между експертите на ИТН по темата правосъдие имаше и с представители на “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме”.