Даряват на Египет хладилници за ваксини

https://www.24chasa.bg/novini/article/10033466 www.24chasa.bg
В следващите дни в Египет се очакват 620 000 дози от ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех". СНИМКА:АРХИВ

УНИЦЕФ дарява на Египет 63 хладилника, в които да се съхраняват очакваните в следващите дни близо 620 000 дози от ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех", обяви здравният министър Хала Зайед, цитирана от онлайн изданието "Иджипт индипендънт". По време на заседание на правителството Зайед представи данни за разпространението на КОВИД-19 и за ваксинационната кампания.

Северноафриканската държава ще получи нова пратка сурови материали за 70,2 милиона дози "Синовак". Местното производство на китайския препарат започна през юни. До края на годината ще бъдат доставени и 20 милиона дози от руската ваксина "Спутник V", 20 милиона дози "Джонсън и Джонсън", 35,6 милиона дози "АстраЗенека", както и още 2,4 милиона дози от "Пфайзер"/"Бионтех".

В началото на тази седмица с 35 новозаразени страната достигна най-ниските нива на разпространение на Ковид-19 след началото на пандемията. 

Здравните власти и специалисти очакват началото на четвъртата вълна на пандемията в Египет в края на септември или началото на октомври.