Парламентът изслушва вътрешния министър Бойко Рашков (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10034289 www.24chasa.bg
Бойко Рашков СНИМКА: Велислав Николов

Парламентът изслушва министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков за миграционния натиск.

Депутатите гласуваха предложението на Тома Биков от ГЕРБ - СДС изслушването на вътрешния министър да бъде излъчвано по БНТ 2. Първоначално бе направено предложение то да бъде излъчвано по БНТ 1.

Тома Биков настоя, че част от хората предпочитат да гледат олимпиадата. Нашето представление да го минем по БНТ2, каза Биков, цитиран от БТА.

"За" гласуваха 170 народни представители "против" - петима и "въздържали се" - шест. В парламентарния контрол ще участват министър Кирил Петков и още осем министри.

Действително се натъкваме на факта, че има завишен миграционен натиск, такъв натиск, какъвто е имало и преди да стъпим в нашите задължения на служебен кабинет, каза Рашков пред депутатите, цитиран от БТА.

Рашков посочи, че МВР наблюдава обстановката не само на нашата граница, а и извън територията на страната, и поддържа готовност за своевременна реакция, ако този натиск от мигранти нарасне изключително.

Такъв натиск има и в Литва, там натискът е 30 пъти повече отколкото в предходен период. Намерили са маршрути, минават, коментира той. Рашков отбеляза, че натиск има и срещу южната ни съседка Гърция, както и в Турция, добави служебният вътрешен министър.