Трима измамници задържани при акция на МВР-Велико Търново, Русе и Шумен

https://www.24chasa.bg/novini/article/10034357 www.24chasa.bg
СНИМКА: МВР

Трима извършители на измами и техен помагач са задържани при съвместна операция на служители на ГДНП и колегите им от ОДМВР- Велико Търново, Русе и Шумен. Полицейските действия са осъществени на 28 юли т.г., съобщи пресцентърът на МВР.

В резултат на проведеното разследване са задържани трима извършители на измами и техен помагач, изпълнявал ролята на куриер в схемата. Тримата мъже - двама от които на 46 и 38 години, и 44-годишен от Горна Оряховица, с богато криминално минало, са задържани в района на с. Камен, Великотърновско.

44-годишният е с множество криминалистични прояви за измами и осъждан, 46-годишният също е осъждан и с криминалистически регистрации за измами, а 38-годишният е регистриран за ползване на чужда търговска марка.

При последвалото претърсване криминалистите иззели три мобилни телефона със сим карти, сумата от 80 лева и вещи, съотносими към престъпната им дейност. В рамките на специализираната операция, минути след като възрастна жена предала 1960 лв. на непознат, той бил задържан в лек автомобил на ТИР паркинг малко преди гр. Смядово. Установена е самоличността му – 66-годишен жител на с. Добри Войниково, изяснена била и ролята му на куриер в измамната схема.

Според данните до момента жертви на престъплението се оказали две жени на 83 и 71 години от шуменско село. Те били подведени по добре познатата измамна схема - съдействие на полицията. След като успели да ги убедят по телефона, че са полицейски служители и че трябва да им съдействат за залавяне на измамници, непознатите им дали указания да оставят всички пари, с които разполагат, в плик на място, близо до имота на една от жените.

Четиримата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство продължава под надзор на РП- Шумен, в рамките на което се изяснява и съпричастността на задържаните към телефонни измами на територията на цялата страна.

Трима измамници задържани при акция на МВР-Велико Търново, Русе и Шумен
СНИМКА: МВР