50 млн. лв. влага „Кауфланд“ в ремонта на Централни хали, няма да брандира сградата

https://www.24chasa.bg/novini/article/10034517 www.24chasa.bg

„Кауфланд“ ще вложи 50 млн. лв. в реконструкцията на Централни хали, превръщайки ги в обект на търговската верига, но те ще продължат да носят това име и сградата няма да бъде брандирана. Това съобщиха от веригата по време на онлайн пресконференция днес.

Все още няма технически проект за реконструкцията, но е направено пълно техническо обследване и са установени пукнатини по фасадата, корозия на носещи части и ред други неща, които изискват пълен ремонт. Той ще бъде съобразен със статута на сградата като паметник на културата и когато бъдат довършени преговорите със собственика на сградата – израелското дружество „Аштром“, ще се изготви подробен технически проект, който ще се съгласува с институциите, казаха от веригата.

Засега е предмет на конфиденциалност какъв характер има договорът и за колко време ще се подпише. От „Кауфланд“ обаче подчертаха, че нямат намерение да брандират сградата, т.е. се изключва възможността върху фасадата да има големи надписи с търговската марка. Същевременно вътре ще се продават обичайните стоки, които се продават в „Кауфланд“, не е предвидено този търговски обект да е по-различен и да се продават луксозни или гурме стоки.

Очаквайте подробности