Турски гражданин обвинен за трафик на хора през "Капитан Андреево"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10034704 www.24chasa.bg
ГКПП "Капитан Андреево" СНИМКА: МВР

Шофьор на автобус с турско гражданство е привлечен за обвиняем за незаконно превеждане през границата на страната ни от Турция през ГКПП "Капитан Андреево" на четирима сирийци, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Случаят с шофьора на автобус по редовна линия от Турция за Румъния Р.И. /37 г./ е от вчера.

По искане на "Гранична полиция" на автобуса на пункта била извършена щателна митническа проверка. При нея в задната част, зад изкуствена преграда до последния ред седалки, били открити четири лица - двама мъже и две жени, всички граждани на Сирия. Сред тях имало и момче на 15 години. Чужденците били с документи за самоличност, но без необходимото разрешение, за да влезнат в страната.

Р.И. е бил привлечен за обвиняем по бързо производство, взета му е била мярка "гаранция" от 4000 лева и му е била наложена забрана да напуска пределите на България. До момента е установено, че той бил ангажиран в Турция да откара нелегално сирийските граждани до Румъния срещу заплащане, допълват от прокуратурата.