Петър Илиев е бил консултант на червената група по конституционни жалби

https://www.24chasa.bg/novini/article/10034962 www.24chasa.bg
Лидерът на БСП Корнелия Нинова СНИМКИ: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Спряганият за премиер от "Има такъв народ" юрист Петър Илиев е бил консултант на ПГ на БСП по няколко конституционни жалби, които сме пускали до КС. Това обясни соцлидерката Корнелия Нинова в кулоарите на парламента. Помолена да коментира варианта той да е кандидат за премиер, тя отговори: На въпроси ако нека да не давам отговор сега, да изчакаме 17 ч. и тогава да коментирам.

Нинова изрази удовлетворение от преговорите с "Има такъв народ", постигната била най-висока степен на съгласие по приоритетите. Ще изчакаме обявяването на премиера и състав на Министерския съвет и ще вземем окончателно решение след като се произнесе Националният съвет, обясни лидерката.

Предварително от ИТН не са казали на БСП имена на министри. Националният съвет ще се свика едва след обявяването на целия състав на бъдещото правителство.

Запитана как ще реагира БСП, ако чуе имената на министрите непосредствено преди гласуването им в пленарната зала, лидерката отговори: Надявам се, че добрият тон и добрите разговори помежду ни с ИТН няма да ни поставят в такава ситуация.

Срещата на БСП с ДБ се отлага за началото на другата седмица, а от Мая Манолова червените нямат отговор.

Бихме искали да има споразумение, което да гарантира, че всичко това, за което сме се договорили  ще се свърши. Оставаме отворени под каква форма да е, допълни Нинова.