"Радио Китай": САЩ да спрат с обвиненията и да се справят с бушуващата епидемия

https://www.24chasa.bg/novini/article/10034975 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Неотдавна публикувани от Националната академия на науките на САЩ данни шокираха света. Според тях броят на заразените от новия коронавирус в САЩ е значително подценен, всъщност около 65 милиона американци са заразени с вируса. Това отново показва, че тази единствена суперсила в света не е способна да овладее епидемията и не допринася достатъчно за световната борба с пандемията, предава "Радио Китай". 

Политиците в САЩ са не само безотговорни спрямо народа си, но и не се вълнуват за живота и здравето на населението по света. Официалните данни на страната показват, че от април 2020 г. до март тази година пътуващите американци извън страната са били повече от 23 милиона. Заради неефективните противоепидемични мерки на Вашингтон, целият свят е пострадал от изнасянето на вируса.

Освен това, американските военни актове по света, техните военни бази и биолаборатории в много държави също са голяма заплаха за глобалната борба с пандемията.

Ако някои американски политици желаят да покажат „американското лидерство“ в световната борба с пандемията, тогава нека да положат всички усилия за овладяване на епидемичната ситуация в страната си, веднага да спрат политическите манипулации, както и разнасянето на вируса, а с реални действия да демонстрират дължимата съвест и международната си отговорност.