Самоубил ли се е ст. лейтенат Тодор Манчев от нахлуването в Чешнигирово

https://www.24chasa.bg/novini/article/10035604 www.24chasa.bg

Върховната касационна прокуратура взема под специален надзор разследването на смъртта на ст. лейтенат Тодор Илиев. Младият офицер се самоуби след като бе участник в нахлуването на мерикански военни в частен цех край пловдивското село Чешнигирово.Военноокръжна прокуратура-Сливен е образувано досъдебно производство и веднага е направен оглед на място от военен следовател, съобщиха от прокуратурата.

Внезапно възникналият трагичен случай налага своевременно изясняване на множество обстоятелства, както на мястото на местопроизшествието, така и в местоработата на починалия. С оглед на това, както и на повишения обществен интерес, досъдебното производство бе взето на специален надзор от Военно-апелативна прокуратура и Върховна касационна прокуратура.

По досъдебното производство се извършват всички необходими действия по разследването. Досега след проведените първоначални огледи са назначени съдебномедицинска, 2 съдебнохимически, съдебнобалистична и съдебнотехническа експертизи. Събират се писмени доказателства и са планирани в интензивен ред разпити на свидетели, имащи отношение към предмета на доказване, се казва още в съобщението