Вижте кой взема мандата за правителство (Видео от връчването на мандата, снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10035675 www.24chasa.bg
Снимки ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Пламен Николов влезе заедно с председателя на групата на "Има такъв" народ Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Филип Станев и Станислав Балабанов в президентството. Преди минута те прекрачиха прага  на "Дондуков" 2,  за да получат мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Пламен Николов е депутат от ИТН от Шумен. Той е доктор по философия на правото, политиката и икономиката. Учил е и в Австрия и Сан Франциско. Кариерата му обаче е свързана с бизнеса, работил е с големи клиенти като Амазон, Интерспорт, ЕМАГ и др. Оглавява офиса на американска компания за Европа, Азия и Африка, като отговаря за връзките с над 600 клиенти.

ИТН има седем дневен срок, в който да представи пълния състав на кабинета, за да влезе за гласуване в Народното събрание.

В резултат на изборите от 11 юли на вас се падна отговорността да получите първия мандат. Хората гласуваха за вас с очаквания да консолидирате фронта на промяната срещу проваления корупционен модел на властта. Време е да разберем с кои личности, каза президентът Румен Радев на Пламен Николов, връчвайки му мандата.

Твърде много неотложни проблеми се трупат, за да допуснете провал, предупреди президентът.

За мен е изключителна чест и отговорност да получа този мандат. Ще направя всичко възможно всичко да бъде в установените законови срокове, бяха първите думи на Николов.

Очаквайте подробности!