Частичен локдаун в Карачи след 25% заразени с COVID сред тестваните

https://www.24chasa.bg/novini/article/10037150 www.24chasa.bg
Компютърно изображение на коронавируса Снимка: Ройтерс

Най-многолюдният пакистански град Карачи бе поставен днес под частичен локдаун, след като през тази седмица една четвърт от тестваните за коронавирус са дали положителен резултат, предаде ДПА, цитирана от БТА..

В 20-милионния град се затварят магазините, офисите, училищата и ресторантите, а общественият транспорт спира, каза Мурад Али Шах, главният министър на провинция Синд. По думите му положението е тревожно и трябва да се действа бързо. Ограничителните мерки в Карачи ще действат поне до 8 август.
Решението идва по време когато властите в Пакистан, и в частност в Карачи, се опитват да противодействат на разпространението на по-заразния вариант "Делта" на коронавируса и на задаващата се четвърта вълна от пандемията. "Делта" бе изолиран за пръв път в съседна Индия, където зарази милиони и постави на колене здравната система.
Досега случаите с коронавирус в Пакистан са над един милион, а починалите с диагноза Ковид-19 - повече от 23 хиляди. Около 25 милиона пакистанци са с първа доза от ваксина срещу Ковид-19, незначителна част от населението над 220 милиона, отбеляза ДПА.