Путин обещал да помага на Турция за гасенето на горските пожари

https://www.24chasa.bg/novini/article/10038337 www.24chasa.bg
Президентът на Русия Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин е потвърдил в телефонен разговор с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, че Москва ще продължи да оказва на Анкара всестранна помощ в гасенето на горските пожари, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

"На 31 юли се състоя телефонен разговор между президента на Руската федерация Владимир Путин и президента на Турската република Реджеп Тайип Ердоган. Обсъдена беше извънредната ситуация, възникнала в резултат на горските пожари в южните части на Турция. Отбелязана беше важността на сътрудничеството между двете страни в борбата с тези стихийни бедствия", се посочва в съобщението.

"Владимир Путин потвърди, че Русия ще продължи да предоставя на Турция всестранна помощ в потушаването на пожарите. Реджеп Ердоган топло благодари за оказаната силна подкрепа", отбелязва Кремъл.

По време на разговора са били обсъдени и "актуални теми от многоплановото руско-турско сътрудничество". Двете страни са изразили готовност да продължат съвместната работа за осъществяването на постигнатите договорености в търговско-икономическата, енергийната и други сфери.