Мария Капон: Пламен Николов може да се окаже добър вариант

https://www.24chasa.bg/novini/article/10039905 www.24chasa.bg

Мария Капон, депутат от групата на "Изправи се. БГ. Ние идваме", смята, че въпреки атаките към кандидата на "Има такъв народ" за министър-председател Пламен Николов през седмицата и снимките пред маса с плувни артикули, той би могъл да се окаже добър вариант.

"Не е коректно той да бъде атакуван по такъв начин. Аз съм запозната с бизнеса и знам, че и много големи фирми имат подобна практика за представяне на продуктите си", уточни тя в студиото на "Денят започва" по БНТ1.

В същото време Капон натърти, че е много е важно да е пределно ясно как е бил избран за кандидат. "За нас прозрачността е на първо място", каза депутатът.

Тя уточни, че очаква от "Има такъв народ" да проведат разговори преди представянето на бъдещото правителство. 

"Можем да имаме общи приоритети, но трябва да е ясно кой ще ги изпълнява. Трябва да има коалиционно споразумение, което да носи гаранция, защото само мъжка дума не е достатъчна", добави тя.

Капон бе категорична, че името на Петър Илиев е било обсъждано след срещата с ИТН, което ден по-рано Филип Станев от партията на Слави Трифонов отрече.

Освен това тя бе категорична, че "ИТН трябва разумно да поставят жалоните какво да е правителството, а нови избори може да са по-добри от лошо правителство".

Освен това "Изправи се.БГ. Ние идваме" няма да приеме кандидати за министри, причастни към Държавна сигурност. "Да, става въпрос за проф. Радулов", уточни Капон.