Малайзия подкрепя Пекин и очаква с нетърпение Зимната олимпиада през 2022 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/10040310 www.24chasa.bg

Вчера Китай отбеляза шестата годишнина от успешната си кандидатура за домакин на Зимните олимпийски игри през 2022 г. Жители на Малайзия разказват своите спомени за този ден и споделят очакванията си пред CGTN.

„Пекинският екип бе подготвил много добра оферта, като акцентира върху зелени игри с почти нулеви въглеродни емисии“, разказва бившият генерален секретар на Олимпийския съвет на Малайзия Сиех Кок Чи.

След избирането му за домакин на игрите, Пекин започна да се готви активно и всичко върви по график. „Летните игри в Пекин през 2008 г. бяха брилянтни. Сигурен съм, че всичко ще бъде перфектно и със зимните“, казва принц Имран, почетен доживотен президент на Националния олимпийски комитет на Малайзия и почетен член на Международния олимпийски комитет.

Малайзия продължава да подкрепя Пекин и макар че е тропическа страна, се надява да участва в предстоящата зимна олимпиада. „Убеден съм, че Зимните олимпийски игри в Пекин ще имат голям успех и много от нас ги очакват с нетърпение“, казва Джулиан Йе, първият олимпийски шампион на Малайзия по фигурно пързаляне.

От организационния комитет на Олимпийските игри в Пекин заявиха, че всички 12 места за състезанията са завършени и по-рано тази година са направени първите тестове, като в момента се подготвя следващият кръг от проверки.