Лотария за ваксинираните в Словакия, наградният фонд е 2 млн. евро

https://www.24chasa.bg/novini/article/10040901 www.24chasa.bg
Лотарията, чиято цел е да привлече жителите на републиката към ваксинация срещу коронавирус, ще се провежда седмично до края на октомври СНИМКА: Pixabay

Паричната лотария за ваксинираните срещу коронавирус стартира в неделя в Словакия. Това съобщи радио RTVS, цитиран от Фокус.

Лотарията, чиято цел е да привлече жителите на републиката към ваксинация срещу коронавирус, ще се провежда седмично до края на октомври. Наградният фонд на всяко теглене е 2 милиона евро. Максималната печалба е 100 000 евро, минималната е 1000 евро. Тези, които са получили сертификати за ваксинация, могат да се регистрират за участие на специалния уебсайт на Министерството на финансите.

На 2 юли парламентът на Словакия одобри предложението на вицепремиера и министър на финансите на страната Игор Матович за финансово мотивиране на жителите на републиката да бъдат ваксинирани срещу коронавирус. В допълнение към лотарията, властите изплащат награди на гражданите, които могат да убедят другите в необходимостта от ваксинация. Така че, за всеки изпратен във ваксинационни центрове на възраст под 50 години, те ще могат да получат 30 евро, за тези от 50 до 60 години - 60 евро, а за тези над 60 години - 90 евро.

Наградите за участие във ваксинацията се изплащат на тези, които са били ваксинирани между 1 юли и края на октомври на текущата година. Възможно е тази практика, както и паричната лотария за ваксинирани, да бъде продължена. По отношение на броя на хората, ваксинирани срещу коронавирус по отношение на броя на жителите, Словакия е аутсайдер в Европейския съюз.