"Има такъв народ" кани на срещи БСП, ДБ и ИБГНИ, за да ги запознаят с проекта за правителство

https://www.24chasa.bg/novini/article/10041545 www.24chasa.bg
Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов

В следващите дни политическото ръководство на парламентарната група на ПП “Има такъв народ“ ще изпрати покани за срещи до политическите ръководства на парламентарните групи на “Изправи се БГ! Ние идваме“, “Демократична България“ и БСП, за да ги запознае със структурата и състава на нашия проект за министерски съвет. Това се посочва в писмо до медиите от зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Това се случа два дни след като от партията на шоумена представиха кандидата си за премиер Пламен Николов - депутат от ИТН от Шумен, доктор по философия на правото, политиката и икономиката.

До късния следобед в петък фаворит за премиер от партията на Слави бе адвокат Петър Илиев, който бе и кандидат за министър на правосъдието при представянето на първия кабинет на Трифонов с премиер Николай Василев. Експертът по конституционно право обаче внезапно отпадна заради излезли в последните дни детайли в биографията му.

Това даде и повод на Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме" и Христо Иванов да заявят, че кандидатурата на Николов е направена в последния момент преди ръководството на партията да отиде при президента в петък за връчването на мандата.

От своя страна другият зам.-шеф на ИТН Филип Станев пред БНР отговори на двамата политици, че Петър Илиев е бил номиниран единствено за правосъден министър и никога партията не е обсъждала или предлагала името му за кандидат за премиер. Станев заяви, че е време "политиката в България да спре да се прави по този пазарски начин и да има договорки". Изказването му бе във връзка с казуса от изминалата седмица с искането на "Демократична България" от ИТН да назначи конкретни министри в 3 от министерствата,

90% от приоритетите на БСП в 46-ото Народно събрание се припокриват с тези на партия “Има такъв народ”, заяви пък депутатът от парламентарната група на “червените” Явор Божанков в студиото на “Денят започва”.

Той показа компетентност и диалогичност, но това не е достатъчно", заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова относно кандидатурата за премиер от „Има такъв народ”, като обърна внимание, че Пламен Николов е бил част от преговорния екип на партията на шоумена и Столетницата.