Бойко Борисов в Губеш: Няма да участваме в каквото и да било с това правителство (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10044041 www.24chasa.bg

Бившият премиер Бойко Борисов посети софийското село Губеш, което пострада най-много от торнадо в края на юли месец. 

Той е там на място, за да провери как върви възстановяването на щетите, за което ГЕРБ дари 100 хил. лева.

Кметът на Годеч Радослав Асенов обяви, че от Министерски съвет не са получили никаква помощ.

Утре Борисов свиква разширено заседание на Изпълнителната комисия и парламентарната група. По думите му, е правилно, че Слави Трифонов вчера е поел отговорността. "И ще решим, че нито ще подкрепяме това правителство, нито ще участваме в каквото и да било", каза Бойко Борисов. Той обясни - искаме да сме различни от ДПС, БСП, "Демократична България", "Изправи се БГ!Ние идваме!".

Служебното правителство така се дискредитира, че накрая Румен Радев със сигурност ще падне с това служебно правителство. Така че, колкото повече стоят, толкова по-добре, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Когато ние се биехме с ИТН, Христо Иванов говореше как ще правят нещо заедно - и от вчера са скарани, как ще се сдобрят , не знам, продължи политикът. За мен, изтъкна той, последната илюзия, че могат партиите по някакъв да се разберат, изчезна. Сега така се изпокараха, че и след нови избори с никого не може да се направи правителство, анализира Борисов. При едни нови избори няма да има илюзии, ще знаем, че ще харчат пари за избори и после ще знаем, че няма как да се сглоби правителство, коментира той. Виновник за това е Румен Радев, категоричен е Бойко Борисов.

Да отиде сега на разговори Христо Иванов, означава, че няма никакво достойнство, Корнелия Нинова няма полезен ход, освен да подкрепя, посочи също той.

Вчера Станислав Трифонов и той започна вече да говори за хаос, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

В центъра на селото той разговаря с местните.