Бил и Мелинда Гейтс вече официално са разведени

https://www.24chasa.bg/novini/article/10044876 www.24chasa.bg
Бил Гейтс и Мелинда СНИМКА: Ройтерс

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс и Мелинда Френч Гейтс получиха развод след 27-годишен брак, предава CNBC. Решението от понеделник на King County Superior Court във Вашингтон направи ходът им официален, три месеца след като двойката обяви плана си за раздяла.

Бил Гейтс и Мелинда Френч Гейтс бяха сред най-известните двойки в глобалния бизнес, след като преди време работеха заедно. Те пътуваха и даваха съвместни интервюта. Мелинда Френч Гейтс не била доволна от връзката на съпруга ѝ с инвеститора милиардер Джефри Епстейн, а след като медии публикуваха подробности за отношенията между двамата мъже, тя наела адвокат по бракоразводни дела, съобщи през май вестник New York Times.

В решението на съда от понеделник се посочва, че никой от съпрузите не е поискал промяна на името, но от него не става ясно всичко, което ще се промени. Съдът не е получил договор за раздяла.

Макар че Бил и Мелинда Гейтс се съгласиха да продължат да работят заедно по филантропските си каузи, възможно е сътрудничеството им да бъде прекратено заедно с брака. 

Днес Бил Гейтс е четвърти по богатство в света с нетно състояние от 152 млрд. долара, сочи индексът на милиардерите на Bloomberg. След като семейство Гейтс обяви раздялата си, подадени документи показаха, че холдинговата компания на Бил Cascade Investment е прехвърлила акции на Autonation и Deere на Мелинда Френч Гейтс.