Експерт по енергийна бедност спрягана за социален министър

https://www.24chasa.bg/novini/article/10047595 www.24chasa.bg
Теодора Пенева

Експертът по енергийна бедност Теодора Пенева е предложението на "Има такъв народ" за социален министър.

Тя има над 17 г. практичен и управленски опит в изследванията на пазари, отрасли и сектори, както и в разработката на стратегии за развитие на дейността на фирми в Китай и за развитие на публични услуги в България.

От 2017 г. работи в системата на БАН, и придобива практически опит в стратегически изследвания на национално ниво, в разработката на държавни политики и национални секторни стратегии. Участва в екипа по проект „Изготвяне на национална стратегия в областта на енергетиката“ в частите за потребление, пазар на труда и международен пазар.

Има опит с управление на проекти, придобит в работата по социологически и секторни проучвания в Китай и самостоятелно ръководене на проекти в България. Също така притежава опит в методите на измерване на енергийната бедност и оценка на различни видове политики за намаляване на енергийната бедност, общата бедност, и политики за сектор социални услуги.

Има диплома по "Икономика и управление по отрасли – енергетика, инфраструктура и публични услуги“ от СУ „Св. Климент Охридски“. В биографията й фигурира и такава за „Управление на институциите за социална работа“ отново от  СУ „Св. Климент Охридски“. Завършила е и 
„Международна икономика“ в Пекински университет.

Била е Заместник директор в Социологическа агенция Китай All China Marketing Research. Освен това е била и експерт пазарни анализи в ЕВН България, продуктов мениджър в ЕМИС. 

Главен асистент в БАН – секция „Публични политики и социални промени“ и „Международна икономика“