"Демократична България" ще мисли до другата седмица подкрепя ли кабинета на ИТН

https://www.24chasa.bg/novini/article/10048380 www.24chasa.bg
Христо Иванов

Другата седмица в сряда, когато най-вероятно ще се гласува правителството, предложено от "Има такъв народ", е последният срок, в който от "Демократична България" ще кажат дали ще го подкрепят.

Това стана ясно от изказване на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов след среща на парламентарната групата.

Не сме решили дали ще подкрепим, ние сме коалиция, високо демакратична, и трябва всички партии да си обсъдят и решат. Това ще отнеме време, каза Иванов. Той обясни, че последният срок от ИТН да върнат пълния списък на правителството на президента Румен Радев е идният петък. След това той трябва да го внесе в парламента, което пък означавало, че има време да се мисли до сряда.

Бяха обявени една купчина имена, за които тепърва изобщо трябва да добием представа какви са. Така че и това ни бави, допълни той.

Няма да влизаме в коментар как решават отделни партии, а ще обявим крайното решение на коалицията, категоричен бе той.

Ние изцяло оставяме на колегите от ИТН да преценят как си представят търсенето на подкрепа, ако изобщо търсят подкрепа от тук нататък, каза той.

На въпрос говори ли му нещо името на предложения за правосъден министър - Момчил Иванов нещо, Иванов отвърна: Говорят ми само статусите му във фейсбук.

Запитан статуса за "майкопродавците" (виж долу повече за публикацията) ли визира, каза: Да. Това ще го оценим като част от целия пакет, който се предлага.

На друг въпрос дали би могъл да разясни това изказване, Иванов заяви: Аз не мога да го обясня.

По-рано Владислав Панев от ДБ заяви, че под 50% е вероятността коалицията да подкерпи кабенета. "Владислав Панев е един много информиран човек", лаконичен бе Иванов в отговор вярно ли е това. 

* Ден преди името на Момчил Иванов да бъде посочено като кандидат за правосъден министър, той публикува в профила си във Facebook критична публикация, разчетена като намек към ръководителите на "Демократична България".

"За първи път някой казва "Не" на соросоидните платени политици - майкопродавци. Реакцията е умопомрачителна. Срещу ПП "Има такъв народ" е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 г. постоянно точи държавните финанси под една или друга форма или схема. Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националния интерес", написа той.