Станислав Балабанов: С 65 народни представители е трудно, но ние поехме отговорност

https://www.24chasa.bg/novini/article/10049607 www.24chasa.bg
Станислав Балабанов

"Фрагментиран е този парламент, с 65 народни представители е доста трудно, но ние преценихме и поехме пълната отговорност, тъй като избирателят ни отреди да бъдем първа политическа сила.

Това заяви по БНТ Станислав Балабанов, депутат от ПГ на "Има такъв народ".

Ако дадете шанс на това правителство, ще видите каква ще и бъде политиката ни по отношение със справянето с коронавирус. Ще търсим най-балансирания вариант, за да се справим с четвърта вълна", каза Балабанов, но не коментира как предвиждат да се справят с кризата.

На въпрос за номинацията на министъра на образованието Велислава Петрова, която беше предложена за министър на здравеопазването в първия вариант на кабинета, Балабанов заяви:"Тя е изключителен професионалист, дайте ѝ шанс. Номинацията е интересен подход от наша страна - млада, амбициозна, завършила Кеймбридж - колко по-прекрасно от това".

По повод информациите за плагиатство от страна на номинирания за вътрешен министър Петър Илиев, Балабанов повтори думите на Тошко Йорданов, че това не е истина и ако някой е засегнат, да излезе с името си и да го заяви публично. За Илиев Балабанов каза: "Достатъчно образован, изключителен юрист, изключителен професионалист, той беше част от най-голямата ни юридическа битка през 2016 г.".

В първия вариант на кабинета Илиев беше предложен за министър на правосъдието, а сега е номиниран за министър на образованието. Това решение Балабанов обоснова така:

"След като предложихме първия вариант на кабинет, видяхте какво беше общественото мнение. За разлика от други, ние чуваме какво ни казват хората. В крайна сметка МВР е сериозен орган и трябва да бъде воден от сериозен професионалист, който държи на думата си".

По отношение на консултациите с другите партии за бъдещия кабинет, Балабанов каза, че винаги от ИТН са отворени за разговори. Той отбеляза обаче, че човекът, който най-много е желаел тези разговори, както и да разбере имената на предложените министри - Христо Иванов вчера отсъстваше от консултациите.

По думите му общата позиция на Христо Иванов се е променила, но от ИТН не знаят защо.