Поредна смяна в борда на "Автомагистрали"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10050728 www.24chasa.bg
Министър Виолета Комитова

Служебната регионална министърка Виолета Комитова е направила поредната смяна в ръководството на държавното дружество "Автомагистрали", научи "24 часа". 

Вместо Валентин Вълков изпълнителен директор вече ще бъде Иван Станчев. Тъй като и двамата са членове на сегашния съвет на директорите, в съвета не се правят промени и поради това рокадата може да остане неизвестна извън самото предприятие. Такива промени по принцип не се вписват в Търговския регистър.

Допреди малко на сайта на дружеството Валентин Вълков фигурираше като изпълнителен директор, а Станчев - като обикновен член на борда на директорите. 

"Още не сме предприели никакви действия, само коментирахме", каза пред "24 часа" третият член на Съвета на директорите на "Автомагистрали" Десислава Христова, но не отрече, че има рокада.

Според източниците на "24 часа" тримата са били извикани при министърката в понеделник вечерта и там е обсъдено, че Вълков няма как повече да остане изпълнителен директор в интерес на работата. Той се яви като кандидат в провеждащия се в момента конкурс за попълване на съвета на директорите, но комисията на МРРБ го отстрани от по-нататъшно участие с мотив, че му липсва управленски опит.