Лукашенко разпореди разследване на смъртта на иракчанин на границата с Литва

https://www.24chasa.bg/novini/article/10050891 www.24chasa.bg
Беларуският президент Александър Лукашенко СНИМКА: РОЙТЕРС

Беларуският президент Александър Лукашенко разпореди днес разследване на смъртта на иракчанин на границата с Литва на фона на политическо напрежение между двете страни заради незаконната миграция, предаде Франс прес.
Литовските власти подозират Минск, че насочва мигрантския поток към Литва, по-специално на иракски мигранти, като отмъщение за санкциите на Европейския съюз, въведени заради политическите репресии в Беларус. Вчера Вилнюс обяви, че тези мигранти, които се опитат да влязат в страната, ще бъдат връщани.
Пребит иракски гражданин, бе намерен днес от беларуските граничари близо до граничния пункт Бенякони, на литовската граница. Той "е починал в ръцете на беларуските граничари", според неофициалния канал в Телеграм на беларуския президент "Пул первого" (Pool Pervogo).
"Президентът незабавно беше информиран за това шокиращо убийство на иракчанин, завръщащ се от Литва", става ясно от същия източник.
Лукашенко е разпоредил да "започне разследване", както и да бъдат намерени роднините на починалия иракчанин и да им се издадат визи за Беларус, за да дойдат да приберат тялото, се посочва на президентския канал в Телеграм.