Китай наложи големи ограничения, за да ограничи разпространението на Делта варианта

https://www.24chasa.bg/novini/article/10051496 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Всички 31 провинции в Китай наложиха забрани за пътуване, включително временно затваряне на летища, за да се ограничи разпространението на Делта варианта.

Гражданите бяха призовани да не ходят в районите със среден и висок риск от заразяване с COVID-19 или да не напускат провинциите, където живеят, ако не е наложително, предава радио Китай.

23 жп гари спряха продажбите на билети до Пекин, а китайската столица временно преустанови влаковете до Нанкин и Янджоу в провинция Дзянсу, както и до Джънджоу в Хънан и Джандзядзие в Хунан.

Туристическите агенции трябва да следят за епидемичната ситуация и да не изпращат групи, нито да приемат такива от средно и високорисковите райони, се казва в циркулярно писмо на Министерството на културата и туризма от вторник.

Летищата в Нанкин и Янджоу са временно затворени. Спрени са и девет извънградски автобусни линии от Нанкин, както и общественият транспорт в Янджоу.

От Държавната комисия по здравеопазване съобщиха, че в понеделник в континенталната част на Китай са регистрирани 61 нови предадени местно случая на заразени с COVID-19. В болница са 1 157 потвърдени случая, като 698 са внесени. До 15 ч. във вторник в страната са обявени четири зони с висок риск от заразяване и 125 със среден.