Ураган едва не отнесе Тервел (Снимки)

https://www.24chasa.bg/region/article/10052762 www.24chasa.bg

Преди часове ураган е помел покриви в Тервел, съобщи във фейсбук страницата си местната община.

Силна буря връхлетя Тервел - отнесе покриви и събори дървета в града и общината. Днес около 16:30 часа ураганен вятър с проливен дъжд и кратка градушка премина над отделни райони на Община Тервел, съобщават от общинската администрация.

Най-засегнатите места са пътят между селата Нова Камена и Каблешково, където има много начупени клони върху пътното платно; пътят между Каблешково и Проф. Златарски, където има паднало дърво, както и пътят Тервел – Полк. Савово, където големи количества листна маса са паднали върху пътното платно и има опасност за възникване на катастрофи.

В с. Каблешково е отнесено ламариненото покритие на покрива на кметството. В град Тервел най-големи са пораженията в централната част на града. Ламариненото покривно покритие на жилищен блок „Химик“, срещу пощата е отнесено от вятъра, има ламарини в околността. Отцепен е района около аптеката. Екип на пожарната ще работи по обезопасяването ;

В град Тервел има три сигнала за паднали дървета по улици „Д.Дончев“ , „ Хан Аспарух „ и „Св.Св.Кирил и Методий“. По ул.“Д.Дончев“ № 65 падналото дърво е скъсало и ел.захранването. Екипи на енергото, общината и пожарната обработват най-опасните места.

Общинските сгради са застраховани срещу ураганен вятър.

Моля, бъдете внимателни , опасността от падащи клони и отломки от покривни конструкции все още не е напълно отминала, предупреждават от администрацията.