Курумбашев: В Германия си казват кандидатите за канцлер преди изборите

https://www.24chasa.bg/novini/article/10053498 www.24chasa.bg
ПЕТЪР КУРУМБАШЕВ

В Германия водещите партии си казват кандидатите за канцлер още преди изборите. За мен е риск да се сложи за премиер човек без опит. Така коментира пред Би Ти Ви бившият депутат и евродепутат Петър Курумбашев предложението на "Има такъв народ" Пламен Николов да е премиер на страната.

"Липсата на опит за премиера за мен е недостатък. Да се извади министър-председател без политически опит е огромен риск. Разбира се, с Николай Василев имаше обратната реакция - тъй като бил в политиката, значи бил "мръсен", каза той за избора на партията на Слави Трифонов кой да оглави кабинета.

Спря се и на това, че от ИТН го харесали след кастинг по телевизията. "Хората вече решиха, че всичко можеш да си избереш през екрана. Жена може, работа може, имаше такива предавания. Не сме стигнали само с есемеси да се избира премиера", каза с усмивка Курумбашев.

Той изрази притеснение, че кабинет на малцинството е рисков. ИТН има 65 депутати. "Другите партии могат да те преборят съвсем лесно, дори като саботират кворума", посочи той.