Андон Балтаков за последния си отчет пред СЕМ: Успехите са налице

https://www.24chasa.bg/novini/article/10058243 www.24chasa.bg
Андон Балтаков СНИМКА: Велислав Николов

Българското национално радио запазва водещата си позиция в класацията по доверие. Програма „Хоризонт“ си извоюва обратно позицията на водещ информационен канал, програма „Христо Ботев“ е с обновена програмна схема и предавания, а радиата "Благоевград" и "Стара Загора" са с нови ръководства.

Това са акцентите от последния отчет, който вече бившият генерален директор на БНР Андон Балтаков представи пред СЕМ.

Докладът му е за дейността и управлението на радиото за първите 7 месеца на 2021 година и е публикуван и на сайта на медията, в и личния профил на Балтаков във фейсбук.

"Както ще видите – успехите са налице. Искрено желая на всеки един от вас да продължите промяната. Тя започва от нас самите, минава през екипите и програмите, за да стигне до цялото радио.

БНР е могъща институция – нека остане такава", пише Балтаков към бившите си колеги във фейсбук.

"Приключихме реформата на структурата на работните
заплати и въведохме правила за оценка на трудовото представяне.
Във финансово отношение, БНР е в относителна стабилност и може да посреща текущите си задължения, както и да прави маломерни капиталови инвестиции. Но, БНР не можа и няма да може да се трансформира в съвременна дигитално-ориентирана организация ако финансовия ресурс продължава да бъде на подобни нива.

От началото на 2021 година общественото радио разполага със собствени количествени и качествени измерители на слушаемостта", се казва още в отчета му.

Вижте пълния текст на доклада тук