Путин: Чайковски на Токио 2020 ще накара светът да опознае руската класика

https://www.24chasa.bg/novini/article/10059896 www.24chasa.bg
Владимир Путин Снимка: Ройтерс

Участието на руски спортисти на международни състезания, в това число и на Олимпийските игри в Токио, най-добре доказва, че всички опити да се политизира спортът са нищожни, безсмислени, а също така и вредни.

Това заяви руският президент Владимир Путин при среща с работници от новия завод за сухи строителни смеси "Цемикс" в Башкирия, предаде ТАСС.

Решението на Спортния арбитражен съд да забрани използването на руското знаме и на руския химн на международни спортни прояви има политически нюанс, каза още Путин.

Той изрази увереност, че музиката на Чайковски, която звучи вместо химна по време на награждаването на руските олимпийци в Токио, ще позволи на света да опознае по-добре руската класика, съобщи БТА.

Русия не участва официално на олимпиадата заради Путин и държавната политика за допингиране.

Руските атлети във връзка със санкции на Световната антидопингова агенция участват на Олимпийските игри без националния флаг и държавния химн. В случай на победа на руски състезател, звучи фрагмент от Първия концерт за пиано с оркестър на Чайковски.

Преди да посети завода в Башкирия, Путин беше в Челябинск за среща с пострадали от пожарите и обсъди с местни представители как да се помогне на тези хора и как върви борбата с горските пожари.