“Защитен свидетел” - как се оцелява - тази вечер по Нова Нюз (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/10060814 www.24chasa.bg

Той се събуди на 22 януари 2009 година, за да разбере, че с автоматите в сака, който снощи занесе на адрес в софийския квартал “Люлин” няколко часа по-късно е бил застрелян приятелят му Йордан Цонков-Джиджи - най-известният български банков обирджия.

Гневът първоначално го заслепи, но скоро го накара да вземе най-нестандартното решение в своя живот - да стане защитен свидетел, за да накаже убийците. Тогава и те започнаха да го търсят, стреляха по къщата му и програмата се оказа единственият шанс за оцеляване - за него и семейството му.

Преместиха ги в друга държава, в непознат град. Говореха чужд език. Ползваха други имена и празнуваха два рождени дни в годината. Не отидоха на погребенията на родителите си. Но само така можеха да останат живи и да се превърнат в най-мощното оръжие на държавата срещу мафията - цялата история в документалния филм “Защитен свидетел” на разследващия журналист Слави Ангелов - 18,30 часа, неделя, Нова Нюз ТВ - първата част от поредица за хора, поставени в програмата за защита.

Следващата неделя - филмът “8 години робство”.