6 примера как жегата заплита политиката

https://www.24chasa.bg/novini/article/10063836 www.24chasa.bg

Августовската жега често се пренася от въздуха и водата във властта в България. Много пъти точно в отпускарския месец се появяват заплетени политически казуси и проблемите се решават трудно. Още от края на юли започнаха люшканията кой ще подкрепи и ще има ли изобщо кабинет на "Има такъв народ", кой ще е премиерът и откъде се появи Пламен Николов.

Тази година не е изключение от правилото. В също толкова горещ август се закле кабинетът "Станишев", станал знаков със заменките, спирането на еврофондовете и делата срещу министри.

Преди него в царското правителство имаше други драми - финансовият министър Милен Велчев подаде оставка и заради липсата на работещ парламент не беше ясно ще бъде ли приета, докато не дойде септември.

Иван Костов също разбра какви проблеми може да донесе август. Той отиде да види зрелищното събаряне на мавзолея, който не помръдна. И трябваше цяла седмица, за да падне.

Жан Виденов игра хоро в Копривщица, докато камион с 14 войници катастрофира и те загинаха.

Соломон Паси шокира всички във Великото народно събрание още през 1990 г., когато иска България да влезе в НАТО, но това не среща разбиране и в собствената му парламентарна група.

Андрей Луканов подава оставка в също толкова горещ август през 1990 г. и се среща с Илия Павлов.

Още по темата четете в хартиеното издание на "168 часа", ТУК, ТУК, ТУК и ТУК.