Спас Русев е новият собственик на "Булсатком"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10066720 www.24chasa.bg
Спас Русев

Спас Русев чрез компанията си Viva Corporate Bulgaria вече официално е новият собственик на "Булсатком".

Сделката за придобиването на оператора за платена телевизия и широколентови услуги у нас е успешно финализирана, съобщиха от компанията.

"Viva Corporate Bulgaria купува "Булсатком" с цел да подкрепи възходящата траектория на развитие на компанията, като в същото време запази успешната формула клиентът да е в центъра на стратегическото планиране на дейността. Ще продължим да концентрираме усилията на "Булсатком" в разработване на ключови продукти и услуги - платена телевизия, разнообразно съдържание и фиксиран интернет с отлично качество на достъпни цени", казва Спас Русев, който доскоро беше акционер в телекомуникационния оператор "Виваком" в България.

"Булсатком" е най-големият доставчик на платена телевизия в България с водеща позиция в сателитната телевизия. През своите DTH и IPTV2.0 платформи компанията разпространява над 240 телевизионни канала, 230 от които с HD качество и 8 с 4К/UHD. Разнообразието от канали включва цялото портфолио на НВО с всички блокбастър филмови канали, както и водещи спортни, филмови и забавни канали, разпространявани ексклузивно от "Булсатком". Наскоро компанията лансира иновативната премиум услуга b-box - телевизионно Android устройство, сертифицирано от Google, което осигурява отлично качество на картината, интелигентен архив и множество медийни приложения.

"Мениджмънт екипа на "Булсатком" посреща с оптимизъм Viva Corporate Bulgaria и сме готови заедно с новия инвеститор да работим усилено, за да затвърдим водещата позиция на "Булсатком" на българския пазар на платена телевизия и широколентови услуги", казва Станислав Георгиев, изпълнителен директор на "Булсатком".

Детайлите по сделката остават конфиденциални към момента.