"168 часа": Актьорът Ники Станчев си отишъл внезапно от тромб

https://www.24chasa.bg/novini/article/10078520 www.24chasa.bg
Николай Станчев

Изведнъж се почувствал зле, но докато дойде Бърза помощ, издъхнал

Ивана и Ники бяха една душа, тя ще носи духа му, той я натовари с тази мисия, казва актрисата Ина Попова

Само 2 дни след като навърши 60 г., големият пловдивски актьор Николай Станчев почина внезапно на 3 август. Кончината му шокира роднините и близките му, тъй като се чувствал отлично и не спирал да благодари за отправените пожелания. Дори на 4 август трябвало да замине със семейството си на почивка в Гърция.

На 2-ри обаче

изведнъж му прилошало,

семейството му извикало Бърза помощ, но актьорът починал.

"168 часа" попита негови приятели дали Станчев е имал здравословни проблеми, но до този момент не е наблюдавано нищо сериозно.

“Със сигурност всеки човек има, след определена възраст започват измененията в човешкото тяло и това е напълно в реда на нещата - обяснява пред "168 часа" близкият приятел на Ники Светозар Кнезовски. - Но е факт, че с тези проблеми може да се живее много дълго. Ники имаше малкия шанс да си отиде заради едно тромбче. Оказва се, че колкото може да е силен един човек, толкова може и да е крехък. Изненадата идва от това, че всичко се е случило бързо и съвсем не навреме. Ники беше едва навършил 60 години. Имаше още толкова много идеи, толкова много енергия, толкова много още да даде на изкуството и на близките си. Тъжно е, когато си отива внезапно млад и кадърен човек.”

Съпругата му, актрисата Ивана Папазова, написа във фейсбук за сбогуване: "Животът е миг! Останалото е вечност! Моето всичко си отиде. Моят Ники... Вече е ангел! Болии!"

Тя е заминала за плануваната почивка в Гърция, за да се отърси от тежката загуба.

Приятелите им твърдят, че

двамата били неразделни

както в живота, така и на сцената.

“С Ивана бяха една душа - категорична е пред "168 часа" актрисата Ина Попова, близка приятелка на семейството. - Такова сливане на семейна и колегиална двойка не съм виждала. Много любов, коректност. Ивана ще носи духа на Ники, той я натовари с тази мисия. Той беше човек на детайла, вникваше навсякъде. Като приятел беше всеотдаен, затова е и толкова тъжно. И в кино, и в театър той беше от онези актьори, които правят образа си абсолютно автентично и органично. Когато бяхме насаме, обичаше да ми разказва каква роля е пропуснал. Или какво репетира, какво го е подразнило или ощастливило. Имаше голяма вяра и наивност в отношенията си към хората и може да се каже, че често страдаше от това. Ники беше изтъкан от чувство за справедливост, съчетано с деликатност, с прецизността му по отношение на неща, които не се вършат добре и професионално. Беше прословут с тези си качества. За съжаление, си тръгна един много добър човек в момент на пропадащ свят.”

Николай Станчев е роден на 1 август 1961 г. в Пловдив. Завършва ВИТИЗ през 1984 г. в класа на проф. Гриша Островски. От 1984 до 1987 г. играе по разпределение в театър "Константин Кисимов" във Велико Търново, а в периода 1987-1991 г. е актьор в Драматичен театър – Пловдив. След това излиза на свободна практика и до 1994 г. е в частната трупа на Малък градски театър. След това получава покана от театър "Аврил" в Париж.

Цялата история четете ТУК