Марката “Хидрострой” е гаранция за качество и грижа за хората

https://www.24chasa.bg/novini/article/10088283 www.24chasa.bg
Бул. “Васил Левски” във Варна е един от мащабните проекти, реализирани от “Хидрострой” АД

Компанията инвестира в развитието на човешкия си капитал, внедрява модерни технически решения и успешни производствени практики, подпомага регионите, в които работи

Със своя екип от над 1500 души “Хидрострой” е един от големите частни работодатели в страната. Компанията оперира в огромен мащаб и обединява различни дейности във всички сектори на строителната индустрия. За “Хидрострой” важен приоритет и в условията на пандемия остава развитието на екипа, защото стратегията за благоприятна работна среда е ключова част от формулата за успех на всеки работодател.

Почти 60 години “Хидрострой” продължава добрите традиции в българското строителство. Днес прилага и най-високите европейски стандарти за качество и опазване на околната среда.

В контекста на визията си за устойчивост и иновации компанията непрекъснато инвестира в развитието на човешкия си капитал, внедрява модерни технически решения и успешни производствени практики, подпомага развитието на регионите, в които реализира дейността си.

Устойчивостта и корпоративната отговорност

са водещ елемент в нашата стратегия, нашата визия и в нашите корпоративни принципи.

Смисълът на онова, което правим, са не само успешно реализираните проекти, но и визията ни на отговорен работодател.

Водени от убеждението, че хората са най-ценният актив на всяка компания, ние създаваме нови работни места, инвестираме в повишаване квалификацията на служителите и насърчаваме професионалното им израстване.

Като отговорна компания ние приемаме изключително сериозно тази роля за постоянна кариерна подкрепа, грижим се за създаване на работни места и въвеждането на професионални стандарти на пазара на труда.

За последната година сме обучили повече от 120 наши служители в специфични направления като управление на трудовите процеси, безопасност и здраве в строителството, контрол на качеството, ел. безопасност, стандарти в производството на пътна сигнализация и други.

Паралелно с това повече от 40 души от нашия персонал са студенти или вече успешно завършили бакалавърска или магистърска степен по специалности, свързани с тяхната работа. Компанията поема изцяло или частично разходите за обучение.

Тази практика показва

значението на връзката между образованието и бизнеса

в контекста на динамичните промени на пазара на труда. От една страна, това е един от добрите примери за реализиране на обучение по заявка на бизнеса, а от друга – за практическите ползи при участието на експерти от бизнеса в образователния процес.

Продължаваме да търсим и да назначаваме хора, които споделят ценностите на компанията – професионалисти, мотивирани, адаптивни и с усет за усвояване на нови знания и умения.

Дългогодишният опит и професионализмът на служителите, високото качество на извършваните дейности и добрите финансови резултати нареждат “Хидрострой” АД на едно от първите места в бранша у нас. Десетки възложители

препоръчват фирмата като надежден строител и коректен партньор

В подкрепа на това са призовете и референциите за добрите икономически и бизнес отношения, издадени от тях.

Общата политика за развитие на компанията е да осигурява реализацията на висококачествени услуги чрез компетентно и отговорно изпълнение на поетите ангажименти към нашите клиенти.

В рамките на изпълняваните от “Хидрострой” АД процеси нашите служители установяват и поддържат прилагането на безопасни практики на работа, при които се минимизират и премахват рисковете за самите служители, подизпълнителите, клиентите и обществото като цяло.

Успешната работодателска марка,

която имаме и непрекъснато развиваме, откроява компанията. За да реализираме значимите проекти, по които работим, ние поддържаме добър екип от опитни професионалисти. Основният ни ангажимент е не само служителите ни да се чувстват удовлетворени и мотивирани, но и защитени на работното си място чрез цяла система от мерки за безопасност, управление на качеството и активна грижа.

Разчитаме на балансирана хармония между трите аспекта на икономиката, екологията и социалната отговорност.

Подкрепяме Програма 2030 за устойчиво развитие, като във връзка с нашата дейност особено важни са целите и показателите, свързани със сигурността на работата и икономическия растеж; иновациите и инфраструктурата; устойчивите градове и общности; борбата с климатичните промени.

В своята дейност компанията внедрява успешни, доказано ефективни и иновативни модели. Осигуряването на стабилност и увереност у нашите колеги е сред най-големите ни постижения. Това, в което вярваме, е, че марката “Хидрострой” е гаранция за качество и грижа за хората.

Ние даряваме усмивки!

Последната част от дарението на инвестиционна компания “Мавели” АД - част от корпоративното семейство на “Хидрострой”, в кампанията на асоциация “Докосни дъгата” беше официално връчено в края на юли в Първа детска клиника на УМБАЛ “Св. Марина” - Варна.

Средствата са събрани от продажбата на жилищата в комплекс “Лабиринт”. Общата стойност на направените дарения е 48 000 лева. С тях до момента са купени 7 инсулинови помпи.

Най-новото дарение съдържа 5 комплекта с по 2 трансмитера и 20 сензорни устройства за отчитане на кръвната захар. С тяхна помощ се извършва мониторинг на състоянието на деца на възраст от една и половина до 3 години за период от 220 дни.

Подобни устройства се даряват за пръв път в България. Част от дарението е и лаптоп в помощ на екипа на Първа детска клиника с ръководител проф. д-р Виолета Йотова, д.м.н.

Заедно с децата, за които е предназначено дарението, техните родители и екипа на клиниката на събитието присъстваха футболната легенда Даниел Боримиров, баскетболният ни национал Йордан Минчев, олимпийската медалистка по борба Елица Янкова, златното момиче Ренета Камберова и рапърът Тодор Димитров - Торино.

Основателят на фондация “Докосни дъгата” Денислава Ангелова благодари на екипа на жилищен комплекс “Лабиринт”, които определи като изключителен партньор.

“Първо, защото с тях осигурихме много инсулинови помпи, а в момента въвеждаме една иновация както за децата, така и за лекарите и за самите нас. И съм им изключително благодарна, защото са точни, коректни и носят нещо, което в днешно време все повече се търси и това нещо се нарича човечност”, коментира Денислава Ангелова.

“Ние постигнахме нашата цел и въпреки че има известна доза тъга, защото затворихме тази страница, аз съм щастлива, че дарихме усмивки на тези деца и на техните родители. Надявам се да продължим да работим заедно, защото усмивките на децата са много важно нещо”, отговори Преслава Иванова от името на инвестиционната компания “Мавели”.

За нас това е пътешествие, което започнахме преди много години, сподели ръководителят на Първа детска клиника проф. д-р Виолета Йотова, д.м.н. Тя благодари от името на целия екип за подкрепата и обясни, че помпата и сензорите спестяват на децата между 10 и 12 убождания на ден.

“Бъдещето е добро, може и по-трудно да се случват у нас нещата, но пък си помагаме помежду си и по този начин можем да ускорим процесите. Ако не го правим, нямаше да има деца, които мечтаят да постигнат това, за което са мечтали и преди диагнозата. Целта ни е с общи усилия, със спокойно споделяне, с училищни програми, с обучение на различни нива да направим така, че хората да разберат, че диабетът не е стигма”, каза д-р Йотова.

За екипа на “Хидрострой”, инвестиционна компания “Мавели” и жилищен комплекс “Лабиринт” участието в тази инициатива е част от ценностите и корпоративната ни култура, от разбирането ни за отговорност за създаване на устойчива, споделена среда.