Рашков: Извратеност и позор за МВР е полицай да снима пребито момиче от протеста

https://www.24chasa.bg/novini/article/10090932 www.24chasa.bg
БОЙКО РАШКОВ

"Това е позор за МВР. Говорим за извратеност. Вероятно тези снимки си ги слага в личния архив", каза Бойко Рашков по повод въпрос на Мая Манолова дали е регламентирано полицаи да снимат с телефоните си, както униформеният, който записва младо момиче със свлечени дрехи зад колоните на Министерския съвет.
"Вероятно е смятал тази млада жена за негова собственост. Няма правна рамка за това действие. Никой от проверяващите не е обърнал внимание на това действие. Това е нарушение на Конституцията. Никой не може да бъде сниман без негово съгласие", заяви Бойко Рашков. По повод питане дали е имало частни гардове на протестите, които да помагат на МВР Рашков отговори, че това се проверява с негова заповед.
"Още не мога да кажа това. Имаме данни, но още няма доказателства. Дали са от "Делта гард" или от ИПОН, не мога да кажа на този етап. Това ще устаноли проверката. На площада са били и едни младежи, които бяха в основата на напрежение на един форум на ГЕРБ, където пострада журналист", посочи Рашков.
От ДПС заговориха за полицейски произвол, но не по време на протестите, а с действията на МВР срещу купуването на гласове и предупредителните протоколи, които са подписвани преди 11 юли т.г.