Facebook за интервюто на Слави Трифонов: От "Мрън" и "Аз" до Бойко В. е по-добър от подскачаща репортерка на "Дневник"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10125281 www.24chasa.bg
Слави Трифонов. Кадър БНТ

Васил Гарнизов

1. Оправдателен патос на Дългия в навечерието на избори
2. Финал изпълнен със самосъжаление.
3. Отвъд това: Корнелия Нинова още в понеделник да връща мандата
4. Отвъд това: Христо Иванов да потвърди, че е го е питал пряко Дългия за дългата ръка на ДПС
5. Отвъд това: Татяна Дончева да даде повече данни относно дългата сянка на Маджо зад Дългия
6. Освен това: Кирил Петков да коментира сам ли се е предложил
7. След това: Да спира всякакво обсъждане на бюджета, че се превръща в предизборна дрънканица
8. Редом с това: Парламента да се фокусира върху датата на президентските избори и ако може тя да не е 7-ми ноември
9. Едновременно с това: ЦИК да се съсредоточи върху техническите въпроси за изборите
10. Накрая: Избирателите на ИТН да пият по една студента вода и/или бира

Любомир Аламанов, Facebook

Задълбоченото пространно многопосочно интервю на Трифонов, но предадено набързо:

Мрън… Мрън… Аз… Работа… Мрън… Мрън… Те… Мрън… Мрън… Христо Иванов… Аз… Работа… Мрън… Мрън… Предаде ни… Мрън… Мрън… Аз… Работа… Мрън… Мрън… Суверенът… Мрън… Мрън… Аз… Аз… Аз… Аз… Аз…

Това е. Край.

Георги Даскалов, журналист:

Язък
Много чакане за нищо.

Петър Волгин, журналист

Забелязвам, че през последните 15 часа основното занимание на много от активните фб-анализатори е да ругаят БНТ, Бойко Василев и Слави Трифонов. Това е глупав подход и веднага обяснявам защо. Да почнем с БНТ. Националната телевизия, както и националното радио, имат един голям недостатък - за разлика от комерсиалните медии не умеят да се саморекламират. Този път БНТ ме изненада приятно. Авторекламата за интервюто със Слави беше издържана отвсякъде. Точно както се прави по големите световни телевизии. Не просто имаше анонси, но и всички водещи на публицистични предавания през деня говореха за предстоящото интервю. Така че БНТ заслужава отличен в това отношение. Второ, Бойко Василев. Отново потоци от хейт. Ще кажа само, че Бойко Василев е прочел повече книги, отколкото голяма част от хейтърите са виждали изобщо през живота си. И че може да мисли. Пак за разлика от критикарите. Да, аз не приемам някои от неговите позиции. И съм го критикувал заради тях. Публично. Но това изобщо не ми пречи да оценя качествата, които Бойко Василев притежава. Нямам забележки по повод вчерашното интервю. Да, Бойко не подскачаше истерично, както би се държала някоя журналистка, от "Дневник", примерно, но от това само печелеше. И, трето, Слави Трифонов. Тук само ще кажа, че ако неговите хейтъри имат и десет процента от успехите на Трифонов като шоумен, бизнесмен и политик - не забравяйте, че ИТН в момента е първа политическа сила - трябваше да си хвърлят капите до небесата. Ама защо БНТ му отделяла толкова време, а на другите партийни лидери не отделяла? Ами защото медийната стратегия на Трифонов беше умна. Защо да се дава толкова време на другите лидери, които и без това всеки ден са в телевизионните студиа. Някои по няколко пъти на ден. Какво ново ще ти кажат, ако им дадеш 50 минути в праймтайма? Така че е съвсем обяснимо поведението на БНТ. Всяка телевизия на найно място би направила абсолютно същото.

Иво Инджов

Бойко препитва общо-взето благо Слави.
Слави претопля стари манджи.
Говори си с Бойко на "ти"

И.т.н....

Има все пак една новина - в началото Христо Иванов и Мая Манолова ходили на разговори в офиса на Трифонов.

Румяна Ченалова

Каква беше целта на т.н. интервю на Слави Трифонов?
От интервю - позиция или обяснение , то се превърна в интервю - оправдание.
Трифонов е наясно, че електората му намалява и че дължи извинение за политическите грешки, които направи.
Далеч съм от мисълта да твърдя , че ИТН провеждат чужди интереси.Нужни са доказателства.Така мисля аз.
Липсата на политически опит, характеропатиите и главозамайването от досега с властта изигра лоша шега на ИТН.
Добрите намерения не са достатъчни, дори когато жаждата за справедливост и историческият момент те определят за спасител.Нивото на политическа зрялост на обществото може да изправи или съсипе една държава.
Освен добри намерения е нужен и опит - не непременно на лидера, но на екипите специалисти, ако той разбира това.
Трифонов разказа на бившите си и бъдещи избиратели за провеждани разговори, за нечистоплътни игри в политическата реалност.С това не става по- добър от другите.Просто отговаря на калта с кал.
Този парламент показа истинските лица на " избраниците " ни - без опит или виртуози в политическите машинации, лидери без памет и срам, манипулатори или търговци, обединени от истерична жажда за власт на цената на 30 сребърника.
Защо ни обгазяваха, ритаха, блъскаха, влачеха, арестуваха преди година???
Случи ли се съдебната реформа?
Внесен е един законопроект САМО за специализираните съдилища.
На 12 август внесох в парламента и МС проект на ПП " Възраждане" за изменение на Закона за съдебната власт, с който се решават въпросите относно смяната на ВСС, Главния прокурор и др.Последва ГРОБОВНО МЪЛЧАНИЕ.
Заради егото, властта, следващите избори.
Има комисии - за Росенец, полицейското насилие и т.н.
Но няма закони.А какво всъщност се случи след разкритията на комисията " Манолова" от предходния парламент?Нищо.
Няма и да се случи, докато не се рестартира съдебната система.А за това са нужни закони.Другото е пиар и нереални амбиции.
И мръсната пяна се мисли за каймак, но е просто бъдеща утайка.Въпрос на време е да падне на дъното.

Полина Паунова

Не съм привърженик на ултимативно поведение, каза Слави Трифонов. Този Слави Трифонов, който каза, че с 65 депутати ще излъчи сам кабинет.

Радослав Бимбалов, Facebook

Гледах най-дългата реклама в живота си. Повече от 50 минути, по БНТ.
Между другото, в тази реклама чух няколко пъти няколко имена. Но нито веднъж Пламен Николов и Петър Илиев, например. Виж, Кирил Петков го чух ясно. И дори си го представих как е отишъл на колене да проси власт от Слави. Нали това беше целта на тази реклама? Като професионалист смятам, че е сработила. За съжаление.
Надявам се, че обществената телевизия ще даде същото рекламно време и на останалите играчи в изборите.

Ивайло Мирчев, Facebook

Отиваш на избори. Хората ти гласуват доверие, изразяващо се в 65 депутати. Нужни са 121 за съставяне на правителство. Нямаш 121, имаш 65. Но се държиш все едно имаш 165. Вместо реални преговори за коалиционно споразумение, с ясни ангажименти, просто показваш един списък с министри, с който всички трябва да се съгласят, нищо, че имаш само 65 представители в парламента. Премиерът в този списък е мениджър продажби в микрофирма, а МВР министърът офшорен адвокат, обвинен в плагиатство. По-голямата част от останалите министри са черна дупка.

Не представяш управленска програма, обявените приоритети са миш-маш...
Накрая, обаче казваш: Христо Иванов е виновен.

Ами не, не е виновен Христо Иванов. Отговорността е в този, който е решил, че точно това е правилният начин да служиш на страната си. А той не е.

 

Илиян Василев, Facebook

Безсмислено интервю на Слави. Толкова очаквания, и ... някакъв светски разговор, като за сутрешно светско предаване. Нито един сериозен въпрос, по сериозна тема, която тревожи България - икономически криза, енергийна криза, социална криза. Толкова може човека - няма задълбочени познания, пък и не се стреми да ги задълбочава.

В същност тук приключва и претенцията му някога отново да определя темпото и посоката на българската политика. Повърхностен за политик, иначе за събеседник става.

Щом днес Зуека казва че не знае откъде се финансира и не знае зад какво стои, как да му вярваме, че след като връща субсидии, е прозрачен. И че няма двойно дъно.
Щял да бъде различен в следващия парламент, Може, но пилето му кацна на рамото веднъж и .... отлетя.

Политиците се избират не заради абсолютните им знания, а заради умението да оценяват ситуациите и да вземат балансирани решения под натиск. Слави не е от това тесто на лидерите, които могат да вдъхновяват чрез пример и послания.
Затворен човек. Вероятно е добър за приятелите си, за близките. Но за лидер не става.

И точно защото канибализира истинския шоумен на България Тошко Колев, отгоре той му поставя най-точната диагнозата - фалшив герой.

 

Елисавета Белобрадова, Facebook

Не успях да гледам интервюто с господин Слави Трифонов.
Беше супер изморителна седмица и реших да изляза навън за два часа.

Но ако господин Трифонов реши да мине да ни види в Народното събрание, ще се радвам да се запознаем.

Ето, дори господин Гешев дойде. Не е нещо страшно.

Но така, де. Дано е било успешно интервю и държавната телевизия се е справила с лудите предизвикателства на живото предаване и всички рискове, които то крие.

 

Тома Белев, Facebook

Разбирам, че следващият път ще го направят по-добре, ще бъдат по-мъдри, морални и смирени.

Само че, това не е поредния епизод от телевизионно шоу. Това е нашият живот, животът на пет милиона граждани, животът на семейството ни, на децата ни, на родителите ни И не е прилично да се ползва за опити, експерименти и обучение.

Творецът може да греши и да опитва колкото си иска, защото губи само времето си и своите ресурси. Политикът трябва да е минималистичен в експериментите, защото рискува времето и ресурсите на милиони.

 

Татяна Кристи, Facebook

Исках да напиша дълъг списък на въпросите, които НЕ БЯХА зададени на трифонов от рекламната агенция на мутрите -- Националната телевизия. Но се отказах, защото все пак не става въпрос за журналисти и журналистика, а за продуктово позициониране, уви, за сметка на данъкоплатците.

 

Димитър Байрактаров, Facebook

Както ви казах снощи БНТ-1 беше най-гледания канал. Чухме много истини, които вероятно на много хора не се харесват, но истината си е истина! Определено мога да ви кажа, че с някои подобрения, ИТН категорично ще бъде победител на следващите парламентарни избори, въпреки, че странно защо, всички атаки са насочени към тях, а не към партиите от статуквото. Дори БСП, което уж иска да води преговори с ИТН, непрекъснато пуска младите си остриета да злословят по адрес на ИТН. И как точно очакват подкрепа, когато не са се спрели с медийното обстрелване срещу най-голямата парламентарна група, която единствена е побеждавала ГЕРБ. Имам странното чувство, че БСП и ДБ неистово искат да върнат ГЕРБ на върха и като че ли им се отдава, а вероятно тези формации имат повече допирни точки с ГЕРБ? Дали пък Слави не принуди статуквото да покаже истинското си лице?

 

Душана Здравкова, Facebook

След това boaring interview, аз като един суверен и най-вече данъкоплатец си искам моите данъци обратно. Ама моля ви, БНТ, явно някой друг ви плаща да излъчвате в праймтайм безумици. Изгледайте пак това интервю с декор от погребална агенция и дайте на този суверен, който не ви иска оплакваческите излияния на разни взели се на сериозно хора от друг бранш, парите, които сте получили да правите смислени неща. Останалото е чалга. Нея също не искаме и от вас и от политиците!

 

Евгений Дайнов, Facebook

Бях малко зает с Миндя рок фест, та изтървах ИнтервютоНаВека.

Верно ли интервюираният отронил горка сълза, която се стекла по мъжествената му скула за всеобщо умиление на суверените, защото никой не го бил разбирал?
Той и Хегел така, сетих се. Последните му думи са били: "Само един ме разбра... Ама всъщност и той не ме разбра..."

Дълбоки води ще да са тия. Диалектически.

Ивайло Дичев, Facebook

България ми прилича на онази сцена от "Уилоу", където в летящата към пропастта каруца текат битки на няколко нива - великани с великани, джуджета с джуджета, Уилоу с конете.

Борисов се бори само и единствено с Радев над главите на другите. ДПС громи Прокопиев, Прокопиев громи Гешев, Гешев подрива парламента. Трифонов се е вкопчил в Иванов, Йорданов души Дончева... Не знам само дали е също толкова забавно.

Радостин Василев, депутат от ИТН, Facebook

Никой, никога не може да бъде по-истински от Слави Трифонов. Просто той приема това за мисия и осъзнава пред какво е изправен. Той не търси пари, власт или слава и в това се крие огромната му свобода. Всички ние от ИТН приемаме това за мисия. Мисия да променим родината към по-добро.
Думите на Слави от днес за отговорност и морал, са причините, заради които се захванах с тази идея. Защото Има Такъв Народ е идея преди всичко. Не съжалявам за миг в избора си и никога няма да съжалявам. Надявам се всички да сте усетили кога някой ви говори със сърцето си и кога не.
Който е гледал е разбрал за какво говоря, особено в самия край на интервюто. Имаше лична нескрита емоция от един железен човек.
Никой никога не може да докосне хората по този начин и няма нито една причина някой да вярва,че Слави би го подвел.
P.S.
Едно интервю на Слави обезмисля цялата омраза и жлъч на враговете на народа с месеци. Просто е прекалено голям за малките кресльовци. Чакам социологията с интерес.

Драгомир Симеонов, Facebook

Да ме прощавате, ама това е по-скучно и от традиционното Шоу на Слави.