Увеличават екипите за ремонта на бул. "Цар Борис III"

https://www.24chasa.bg/novini/article/10134547 www.24chasa.bg
Реконструкцията на релсовия път на трамвайна линия 5 СНИМКА: СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Екипите, които работят по реконструкцията на трамвайна линия 5, ще бъдат увеличени по настояване на Столичната община. Причината е, че заради дъждовете и появили се непредвидени подземни инженерни мрежи, на някои от подетапите на обекта има закъсняване от около месец. Изпълнителят вече е представил нов актуализиран график, с който забавянето ще бъде наваксано. Това съобщи зам.-кметът на столицата по обществено строителство инж. Ангел Джоргов, който днес провери обекта в участъка на пл. "Македония".

"Днес в участъка на площада се прави последно бетониране на релсовия път, след това ще започне работата по изграждане на линейния парка - бордюри, алеи и настилки. От другата седмица в участъка при кръстовището на бул. "Гешов" ще започне изграждане на релсовия път. По ул. "Алабин" от днес започва същинското изграждане на релсовия път и се работи по южните тротоари. Очаквам в края на тази седмица северния локал в района на пл. "Македония" да се възстанови и да пуснем автомобилното движение. Вече сме приключили с реконструкцията на всички инженерни мрежи. Оттук нататък всичко зависи от строителя. Качеството е на първо място, но трябва да се спазват и сроковете. В противен случай сме предвидили сериозни санкции", подчерта инж. Джоргов.

Най-късно следващата година през април трябва да е готов участъкът от Съдебната палата до трамвайно ухо "Бъкстон". 

Утре сутрин пускаме движението по северното платно на бул. "Т. Каблешков" в пълен профил с по 3 ленти в посока, а до 15 септември ще приключи работа по тротоарите и велоалеите. На ул. "Шишман" - до 10 октомври "Топлофикация - София" и "Софийска вода" трябва да приключат работа. Дейностите по ул. "Първа българска армия" въврвят в срок, каза инж. Джоргов.