Хамид Хамид: Всичко е пиар на гърба на г-н Ахмед Доган

https://www.24chasa.bg/novini/article/10141326 www.24chasa.bg
Хамид Хамид

Някой е подвел американците - получихме информация от  министър Янаки Стоилов, че Делян Пеевски не е участвал в каквато и да е схема за раздаване на БГ гражданство, искаме и данни от ДАНС

"Има си държавни органи, които определят дали един строеж е незаконен. Защото има процедури. Има съдебни дела. След като има собственици, нека те да дадат обяснения пред комисията. Каква е връзката им с Ахмед Доган? Всичко е предизборна кампания, някой иска да яхне отново г-н Доган. Вижте едни хора, които го направиха през 2009 година с едно барбекю докъде стигнаха", заяви депутатът от ДПС Хамид Хамид по Нова тв по повод на решението на парламентарната комисия за "Росенец".

"В района на Южното Черноморие има стотици имоти, чиито документи не са пълни. Идеята е обаче да се прави политически пиар на гърба на ДПС", допълни той.

"Всичко е кристално. Собственици са две търговски дружества, които си чакат документите. Ние ще предложим на комисията да се яви градинарят Мехмед, който е там 12 месеца", каза той.

"Над 2500 документа са представени. Какво повече трябва? Ако отидете на почивка в Гърция, ще проверите ли цялата документация на хотела?", допълни той.

Преди заседанието на комисията по "Магнитски", поискахме информация от ДАНС. Сега искаме отново да ни се предостави документа от прокуратурата, с която тя го спира. За нас това е много важна информация. Тя ни е необходима, защото е важна. Защото в акта е записано, че г-н Пеевски е в схема за получаване на гражданство, на влияние върху местните избори и чрез Илко Желязков в подкупи. Имаме официален отговор от министъра на правосъдието Янаки Стоилов, че няма данни за първото. Значи някой е подвел американците.