За "Има такъв народ" машините са гарант за честни и прозрачни избори

https://www.24chasa.bg/novini/article/10141882 www.24chasa.bg
Станислав Балабанов

Машините показаха, че за първи път се гласува толкова честно и прозрачно. Против сме идеята на партиите на статуквото отново да върнат хартиените бюлетини.

Това коментира пред журналисти в парламента депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

"Необходимо е достатъчно време да се приеме бюджета, за да могат да се направят и нужните промени в него в комисии. Логично е изборите да са 2 в 1. Предполагам, че президентът ще даде достатъчно време актуализацията на бюджета да се свърши спокойно и мъдро", каза той.

"Най-вероятно всичко ще бъде наред и ЦИК ще се справи. Хубаво е българите да гласуват на една дата и за президент, и за парламент, защото ще спестим средства. Машините показаха, че за първи път се гласува толкова честно и прозрачно. Ще видим какво ЦИК ще решат, ако има нужда да се вземат още машини. По-добре е изборите да бъдат прозрачни и честни, а вече избирателят ще реши", продължи той.

"Изборният кодекс е направен така, че ако се случи нещо - спре токът или се развали машина, вотът да се обезпечи с хартия, но крайно сме против идеята на партиите на статуквото отново да върнат хартиения вот", категоричен бе Балабанов.

Ще се спестят пари, а и е вероятно да гласуват повече български граждани, което ще направи тежестта на вота по-значим, коментира и зам.-шефът на групата Филип Станев.