Рецидивистът Ганчо И. от Хрищени пребил бебето си до смърт, защото му пречело да спи

https://www.24chasa.bg/novini/article/10143771 www.24chasa.bg
Ганчо И. е зад решетките за 72 часа с прокурорско разпореждане.

Рецидивистът Ганчо И. от старозагорското село Хрищени, на 31 години, пребил двумесечното си бебе, защото му пречело да спи. Това е основната версия за престъплението, за която говорят в селото. Когато майката повикала Спешна помощ, медиците само констатирали смъртта на момченцето, по чиято глава имало следи от травматични увреждания. В яда си междувременно мъжът успял да нанесе побой и на майката.

По-късно аутопсия установила, че детето починало от нанесената му черепно-мозъчна травма. Трагедията се разиграла на 31 август в дома, в който мъжът живеел на семейни начало с майката на бебето, макар и без брак.

Ганчо И. е зад решетките за 72 часа с прокурорско разпореждане. За утре, петък, е насрочено заседание на Окръжния съд в Стара Загора, на което прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение на заподозрения задържане под стража.

Утежняващо вината на мъжа обстоятелство е фактът, че той бил излязъл от затвора едва преди една година, където излежал присъда за кражба.

В Хрищени имало напрежение, когато новината за смъртта на бебето се разчула, тъй като близките на майката се заканили да запалят къщата, в която живеело "семейството". Тя била на задържания Ганчо.