Починалото от COVID-19 бебе прието с двустранна пневмония

https://www.24chasa.bg/novini/article/10157055 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Бебето, което почина от коронавирус едва на 14 дни е било прието с двустранна пневмония в болницата в Ловеч, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в града.

Директорът й д-р Росица Милчева поясни, че бебето е починало на 5 септември в реанимацията на болницата в Ловеч. То е прието там на 2 септември, след като родителите са подали сигнал, че детето е в тежко състояние с дехидратация. При приемането в болницата не е имало съмнения за COVID-19, а и никой от близките му не е имал оплаквания. При прегледите в болницата, направени от началника на неонатологичното отделение, се е оказало, че детето е с увреждане на сърцето, бъбреците, белия дроб и с двустранна пневмония. Правело е и припадъци. Направените три антигенни теста са показали положителни резултати за коронавирус. Лекарското заключение е, че то е починало от COVID-19.

Д-р Милчева допълни, че бебето е родено в болницата в Луковит и е било здраво, наддало е на тегло, на естествено хранене. Майката на починалото бебе е 14-годишна, а семейството живеело в бедност. Всички контактни са поставени под карантина, а днес е изпратен екип да изследва близките за коронавирус, допълва БТА. За случая е уведомено Министерството на здравеопазването.