Заради протеста Манолова поиска министърът на туризма да докладва пред депутатите

https://www.24chasa.bg/novini/article/10161439 www.24chasa.bg
Мая Манолова СНИМКА: Архив

Министърът на туризма Стела Балтова да се яви в парламента и да докладва, за да информира за правото на компенсации на хората, които работят в туристическия, ресторантьорския и транспортния бранш в парламента. За това настоя съпредседателката на ИБГНИ Мая Манолова от парламентарната трибуна.

Днес представители на трите бранша протестират пред парламента.

Докато тук се разправяме втори ден пред парламента има протест. Стотици хора, представители на транспортния, ресторантьорския и туристическия бранш са пред парламента. Новите ограничителни мерки ги удрят тежко. Проблемът е, че очакването на браншовете е, ако има мерки, да има незабавно компенсации. Това сме заложили и в актуализацията на бюджета. Предлагам г-жа Балтова да дойде, която да информира за мерките за подкрепа. Това искат хората, каза Манолова.

Хайде да не смесваме протестите с това, което правим два дни, защото ходихте на протеста, видяхте как се отнесоха с вас, нека да не го отнасяме всички ние, отвърна й Георги Свиленски от БСП.

Г-жо Манолова, вие сега ли видяхте, че туристическият сектор протестира и че мерките не се изпълняват от служебния кабинет. Защото служебния здравен министър Стойчо Кацаров, който всички сме чували, че е протеже, сменя заповедите от сутрин до вечер, затваря цели сектори. Затова той следва да поеме отговорност, както и президентът Румен Радев, който назначи служебния кабинет, настоя бившият министър на туризма и депутат от ГЕРБ Николина Ангелкова.

Министърката е извън София и няма възможност да присъства, затова няма да гласуваме процедурата, каза пък председателят на парламента Ива Митева.