Текст от песента Imagine върху сгради по цял свят за 50-годишнината й

https://www.24chasa.bg/novini/article/10163763 www.24chasa.bg
От сградата на британския парламент и катедралата "Сейнт Пол" в Лондон до Таймс скуеър в Ню Йорк, текстът Imagine all the people living life in peace ("Представи си, че всички хора живеят в мир") беше прожектиран по фасади в цял свят за днешната годишнина. Снимка: Туитър/Yoko Ono

Текст от песента Imagine на Джон Ленън и Йоко Оно беше прожектиран върху сгради по цял свят за 50-годишнината от издаването й в едноименния албум, предаде Ройтерс.

От сградата на британския парламент и катедралата "Сейнт Пол" в Лондон до Таймс скуеър в Ню Йорк, текстът Imagine all the people living life in peace ("Представи си, че всички хора живеят в мир") беше прожектиран по фасади в цял свят за днешната годишнина.

Текст от песента Imagine върху сгради по цял свят за 50-годишнината й

Джордж Ленън издава албума Imagine на 9 септември 1971 г. Заглавната песен от него е призната за една от най-великите на всички времена.

"Джон би харесал това. Imagine олицетворява това, в което вярвахме на времето - заяви Йоко Оно. - Още сме заедно и още вярваме в това. Чувството сега е толкова важно, колкото когато песента беше написана и издадена преди 50 години.

Текстът беше излъчен също в Берлин, Токио и Ливърпул - родния град на Ленън, допълни БТА.

Подобна кампания беше организирана от Йоко Оно преди 20 години.
Лимитирано издание на албума Imagine под формата на две бели плочи ще бъде пуснато в продажба в петък за годишнината.